In 2010 ben ik in opdracht van TheDutchCompany ingeschakeld om mee te helpen met de ontwikkeling van een compleet nieuwe mediadrager.

De iCompact is een MP3 speler met voorgeinstalleerde media die op zichzelfstaand kan werken en aangesloten kan worden op een laptop waarna de gebruiker binnen een interactief menu bijhorende media zoals video’s kan kijken of games kan spelen.

We hebben releases verzorgd en ontwerpen gemaakt voor onder andere Studio100 (K3, Alice in Wonderland) en de Efteling (Sprookjesboom, TiTaTovenaar & Raveleijn).

Bij het op de markt zetten van de iCompact komt veel ontwerpwerk kijken. Van ontwerp van de speler zelf tot het ontwerp van de verpakking, accessoires, handleidingen en software applicatie.

Ontwerp van de mediaspeler

Elk nieuw product heeft een ontwerp nodig. De iCompact moest in een broekzak passen en eenvoudig te bedienen zijn. Omdat de doelgroep ook bestond uit kinderen moest de speler slijtvast zijn.

Tekening iCompact mediaspeler met maatvoeringen

Hierbij hebben we gekozen voor een minimalistisch ontwerp met ronde vormen en ronde knoppen. Er is een multi-connector geplaatst die zowel gebruikt kan worden als hoofdtelefoon uitgang en met de bijgeleverde kabel tevens gebruikt kan worden om de speler op een USB poort van een laptop aan te sluiten.

 

Bij een nieuw product en een nieuw merk hoort een nieuwe Brand Identity (huisstijl). We zijn begonnen met het logo voor het nieuwe product. Hierbij waren de volgende eisen;

  • Het logo moet het simplistische karakter van het product benadrukken
  • Het logo moet fris en modern zijn
  • De productnaam moet in het logo terug te vinden zijn

We zijn begonnen met een nieuw logo dat moest passen bij het simplistische karakter van het product, het gebruiksgemak en de interactieve functies van het apparaat.

We hebben hiervoor een frisse kleur groen gebruikt en een i-letter als basis gebruikt. De i staat voor het interactieve karakter en het speelse lettertype benadrukt het toegankelijke. De punt van de I biedt hierbij ruimte aan de i in de merknaam.

Na de vormgeving van de behuizing en het ontwerp van het logo zijn we begonnen met de techniek.

Na de sourcing van een basismodel MP3 speler in het Verre-Oosten zijn we begonnen met het naar wens aanpassen van de chipset, firmware (bronsoftware) en de beveiligingsmethodiek om het vrij toegankelijke en voorgeprogrammeerde deel van het geheugen te regelen.

Layout chipset met beveiligingsopties in schets. (Adobe illustrator)
Sample chipset, passend voor de nieuwe behuizing en bediening.
Specificaties van de knoppen, drukafstand en montagepunten

Elke iCompact word bedrukt in een ontwerp van de betreffende release in bijpassende verpakking. Om de speler duidelijk zichtbaar te houden hebben we gekozen voor een vierkante verpakking van waaruit de speler duidelijk zichtbaar is. Voor elke release maken wij in opdracht van de artiest of het bedrijf een eigen ontwerp voor de speler en verpakking.

Releases & demo’s :

Alle ontwerpen zijn zelf ontworpen met artwork van de betreffende artiest of het betreffende bedrijf.

Artwork is eigendom van de respectievelijke eigenaren

Andere toepassingen:

De iCompact is erg veelzijdig. Zo hebben we voor McDonalds een verjaardagsspel ontworpen. De iCompact was onderdeel van een ganzenbord spel waarbij muziek, een software applicatie en bordspel gecombineerd werden.

3D Visualisatie van het McDonalds verjaardagsspel met iCompact.

Tags:

2013~2024 | Original1 Design | Alle rechten voorbehouden | Logo's, media en ander materiaal op deze website behoren toe tot de rechtmatige eigenaar(s) | www.original.nl | Info@original1.nl | Forum 52 • 3176TC • Poortugaal | TEL : 06-3737-3220 | KVK : 55504388 | BTW : NL002178380B02

Neem contact op!

Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij u terug,

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?